SkyltSpektrum är inte bara proffs på att hjälpa kunder med omprofileringar utan nu har vi själva genomfört en egen omfattande omprofilering.

SkyltSpektrums omprofilering

SkyltSpektrum är inte bara proffs på att hjälpa kunder med omprofileringar utan nu har vi själva genomfört en egen omfattande omprofilering. Med hjälp av DC Communication har vi spikat en marknadsföringsstrategi och tagit fram en ny logotyp. Nu lanserar vi vår nya hemsida som är användarvänlig, mobilanpassad och responsiv.

Varför omprofilering?

I vår marknadsföringsstrategi har vi bestämt oss för en mer internationellt gångbar profil och ett tydligt kunderbjudande. Vår passion för skyltar och vårt effektiva arbetssätt har bidragit till att vi har växt och idag levererar vi skyltlösningar runtom i hela världen. I samband med hemsideslanseringen ändrar vi även det grafiska utseendet och modifierar vår logotype. DC Communication har tagit fram vår nya grafisk profilmanual som har en kreativ och genomtänkt formgivning och skapar ett konsekvent intryck i de olika medierna.

Den nya logotypen

Logotypen som representerar SkyltSpektrum går i djupt grönt och har också en symbol som föreställer bokstaven S. Vi ville framhäva vår miljömedvetenhet och innovation och därför föll valet självklart på den gröna färgen som står för ekologi och natur. S i symbolen representerar första bokstaven i ordet ”skyltar”. Symbolen används också som ett grafiskt element i vårt printmaterial som skapar ett enhetligt intryck av vår profil.

Logotypens textfärger är i indelade i två färger för att ytterligare framhäva vår passion för skyltar där vi lyfter fram ordet skylt i en grå färg. Den grå färgen står för kunskap, och i vårt fall gäller det kunskap om allt rörande skylt. Designen är långsiktig och tanken är symbolen ska hålla i framtiden.

Nästa steg

I marknadsföringsstrategins nästa steg ligger ett namnbyte. Logotypens design, symbolen och de grafiska elementen ska vara bestående och ändringen sker enbart i namnet. Denna omprofileringen genomförs strategiskt i två steg.

Låt oss dela vår passion för skyltar med dig!